2014. június 30., hétfő

Twenty-six

 

Wendy Moon


Lépteim halkak voltak, főleg mikor a nappali ajtajához jutottam. Valami miatt képtelen lettem volna tovább lépni, hogy észrevegyenek. A beszélgetésük megfogott, s ha tovább lépnék, meglátnának, és nem tudnám meg a csattanót. Körül néztem a folyosón, de nem volt senki, így nyugodtan a falhoz lapultam, s kirobbanó szívvel leguggoltam, hogy halljam Zayn és Harry vitáját. Próbáltam annyira kilesni a védőfal árnyékából, hogy lássam őket. 
- Nem érdekel, mi fog történni, nem fogsz vele összejönni! - szórta a szavakat Harry, s én nagyra nyílt szemekkel néztem őt, ahogyan idegesen ült Zaynnel szemben, s erősen masszírozta halántékát.
- Ugyan már! Az kibaszottul nem lenne fair! - nevetett fel kínosan Zayn, s Harry csak szúrósan nézett végig rajta.
- Ugyan miért? Velem szembe mégis fair lenne! - fulladozott a göndör, s már azon voltam, hogy oda megyek és az arcába ordítozok, hogy mégis miért. Hiszen.. mi köze lenne hozzá?

- Wendy? - érintette meg egy női hang a vállam, mire én összerezzentem. Nicole csak pajkosan mosolygott rám, és figyelte a beszélgetést. Kacsintott egyet, majd ő is leguggolt mellém. Majdnem felröhögtem, amikor fellökött, hogy jobban hallja a beszélgetést. Alig bírtam ki, hogy ne mosolyogjak, és újra odatudjak figyelni.

- Oké. Leszarom. Mivel tudnálak rávenni? - Zayn már kétségbe esve fogta a fejét, s mintha már feladta volna azt, amit el se kezdett.
- Ha sütsz nekem egy hatalmas tortát, akkor tiéd lehet a húgom! - mosolygott ravaszul Harry, s Zayn kínjában felnevetett. Sokáig csengtek a szavak a fülemben, mire leesett, hogy Harry mit mondott. Hiszen Zayn nálam próbálkozik, akkor miért érdekelné Harry húga? Gondolkodás nélkül felálltam, s elkapva Nicole kezét, magammal húztam a szobámba. Nem tiltakozott, de nem is segített, hanem csak hagyta magát had húzzam.
- Én eddig miért nem találkoztam a húgával? - ült le az ágyamra, majd dugta ki a nyelvét, mintha gondolkodna. Idegesen jártam fel-alá a szobában, és próbáltam kitalálni, hogy mégis kire érthette Harry. Ki lehet az a , aki elcsábította Zayn fejét. Akartam tudni. A féltékenység ismerős szájíze gyűlt össze a fogaim közt, s keseredetten ültem le Nicole mellé, aki még mindig ott volt kiakadva, hogy Harry sosem beszélt neki a testvéréről.
- Ki lehet a húga? - kérdeztem szinte a levegőbe, hiszen semelyikünk se tudta a választ. Aztán oda fordultam felé, s ördögien elmosolyodtam.
- Derítsd ki! - feleltem lassan, mégis követelőzően. Csak nézett engem kiskutya szemekkel, s mintha azt mondta volna az arckifejezése, "te hülye vagy". Nem érdekelt, hogy mit gondolt rólam, csak tudnom kellett, hogy ki lehet az a nő személy, aki elcsábította a fekete herceget. A terv a fejemben összeállt. Nicole kiszedi Harryből, hogy mi a neve, és mikor visszajutottam Washingtonba, ezer százalék, hogy megismertetem magam vele. Rögtön Conor Maynard tipikus zenéje jutott eszembe az "R U Crazy", s mint egy elmebeteg ördögien felkuncogtam, majd miután Nikó bólintott, kiugráltam a szobából, egyenesen a konyhába.

A falnak támaszkodva figyeltem, ahogyan Zayn ügyeskedik a konyhában, s a lisztet próbálja mérni egy pohárban. Még mindig indulatosan, bosszúszomjasan néztem végig csupasz lábfejét, majd szürke melegítőnadrágját, s fehér laza pólóját. Bicepszét, ahogyan megfeszült, majd elernyedtek az izmok. Nyakát, s kócos haját. Arca profilját láttam meg, mikor mellé sétáltam halkan, s néztem, mennyi koncentrációt ad bele, hogy lenyűgözze Harryt. Féltékenységtől pukkadva suttogtam neki, hogy rosszul csinálja, mire a kezében tartott pohár felröppent, s szerte ömlött belőle a liszt. Nevetve fogtam a hasam, s néztem a bizarr képet, hogy a nagy ólom-fekete haján a hófehér liszt éktelenkedett. Felvettem a földre esett poharat a földről, majd lerakva megnéztem a telefonján lévő torta receptjét.

- Mit csinálsz? - kérdezte csodálkozva, de csak megráztam a fejem, majd egy mérőedényt, mérleget, kisebb kanalakat vettem elő. A lisztet kimértem, majd sorban egyesével a többi hozzávalót is.
- Segítek - feleltem nyugodtan, de belül azt terveztem, hogy elrontom a tortát. Valami miatt, megakartam akadályozni, hogy más után koslasson. És lehet, hogy mindig nemet mondok neki mindenre, élvezem, hogy ezt teszi. És ezen nem akarok változtatni. Csak ha haza mentem, apám mellett nem igazán lesz szabad időm ilyenekkel foglalkozni. Ha apa hazaért. Ha apa él még. Könnyek telepedtek a szemeimbe, és nem tudtam sehogyan se letörölni, mivel maszatos volt a kezem. Mégis megéreztem egy erős kezet, ahogyan letörli a könnyeim, s biztató mosollyal mögém állt, s együtt gyúrtuk tovább a tésztát.

- Meg se kérdezed minek sütök tortát? - kíváncsiskodott, mikor beraktuk a fehér szépséget a sütőbe, s kezet mostam. Miután végeztem, ő is utánam jött, s megmosakodott, miközben én gondolkodtam a válaszon. Hiszen nem érdeklődtem, minek ez, mert tudtam. Ostoba tudatlanságba szálltam, s elfeledkeztem magamról, hogy ő nem tudja, hogy tudok valamit. Elrontottam, és ő észrevette. Várakozóan nézett le rám, s én csak megrántottam a vállam, mintha nem is érdekelne a dolog, de belül szétrepedtem az idegen nő iránt érzett dühöm miatt.
- Miért sütünk tortát? - mosolyogtam erőltetetten, s ő összeráncolta a homlokát. Nem értette a viselkedésem, én pedig nem akartam neki megmagyarázni.
- Mert azt mondták, nem hiszik el, hogy érzek valamit irántad. És ez volt a feltétele, hogy kibaszottul elhiggyék, tényleg... kedvellek! - kezdett vörösödni az arca néhány szeglete, s én elfehéredtem.

A torta díszítését már Zaynre bíztam, s mindenkivel közöltem, hogy levegőznöm kell, ezért a cipőmet felhúzva indultam volna, de mivel nem bíznak bennem, Harry is velem tartott. Nem volt túl lelkes az ötlettől, ahogyan én sem, főleg nem most, főleg nem hozzá. Gondolkodnom kellett, hogy ezt hogyan értette Zayn. Harry egy dzsekit leakasztott a fogasról, majd a csizmájához a földről felkapott egy sötétkék színű esernyőt, így meggátolva, hogy elázzunk. Mivel nekem nem volt olyan "menő" dzsekim, Zayn oda adta a bőrkabátját, s azt húztam fel karjaimon.

- Ha nem akarsz beszélni - szólalt meg Harry, ahogy elhaladtunk egy park bejárata előtt, s azzal oda adta az ernyőt, majd ő messzebb állt, így őt érte az eső. Kíváncsian néztem, ahogyan a fülhallgatóját berakta a fülébe,  a végét csatlakoztatta a telefonjához, majd nyomkodott valamit rajta, s elrakta a zsebébe. Rám nézett, mire én bólintottam, hogy nekem mindegy, mit csinál. Előre nézve sétálgattam, és próbáltam összehozni a beszélgetéseket, hogy mi mihez van köze, de annyira hallott és fáradt voltam már agyilag, hogy képtelenségnek tűnt egyáltalán gondolkodni is.

Zayn kabátja lehúzta a karom, s már így is erőltetnem kellett magam, hogy tartsam az ernyőt. Lövöldözések és kiáltások foszlánya hallatszott egy sikátorban, s én megdermedtem. Nem akartam közelebb menni, s megszemlélni, ahogyan egy embert megölnek, majd kifosztják mindenétől, de közben segíteni is akartam neki. Harry türelmetlenül megállt, kivette a készüléket a füléből, és ismét lőttek egyet. Összerezzentem, s éreztem a marókönnyeket a szememben, ahogyan eszembe jutott, hogyan öltem meg egy embert. De az önvédelem volt! Vagy nem?

- Menjünk innen! - sürgetett Harry visszafele, átvette az ernyőt, s hagyta, hogy a karjába kapaszkodjak, ahogyan gyorsabban sétáltunk vissza. Az eső még jobban eleredt, ahogyan a lakás elé értünk, s bezártuk az ajtót magunk mögött. Liam rögtön segített levenni a kabátomat, s hozott magával Harrynek törölközőt.
- Látták ma Niallt a közelben, ahogyan lelőtt két nőt! - jött be Zayn, de rögtön elharapta a mondatot, ahogyan meglátott engem is.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, imádom ♥ Remélem hamar jön a következő rész :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik és sietek, ahogyan tudok!.xx

      Törlés
  2. Gyorsabban, gyakrabban a részeket, mert lassan megőrülök...

    VálaszTörlés
  3. ,
    úristeeen...köszönöm hogy ilyen gyorsan hoztad!! Imádtam!! :DD

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon SZUPER lett :)))))

    VálaszTörlés
  5. Jezusommmmm siesssss repa ♥♥

    VálaszTörlés
  6. Szia! Vár egy kis meglepetés a blogomon --> http://plume-tollpihe.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  7. Hali!!
    Mikor lesz rész???
    Harry mikor akarja majd elmondani Wendynek h a bátyja??°₩°

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Uhm.. olyan két-három napon belül, de lesz!
      Hmmm és minek mondaná el neki?:)
      .xx

      Törlés